چراگاه عفونی
تغذیه 15000 گوسفند از محل دفن زبالههای عفونی بیمارستانی
و تولید 900 تن گوشت قرمز در شهرضا - اصفهان !
این خبر تاسف بار که هشداری برای متولیان دامپروری و سلامت کشور است، در تاریخ
خبرگزاری ایمنا: دفن غیر اصولی زباله مشکل جدی و اساسی در شهرضا است که زنگ خطری برای محیط زیست ایجاد کرده است به طوری که روزانه 15 هزار راس دام شهرضا در مرتعی از زبالهها چرا میکنند.
به گزارش ایمنا از شهرضا، آیین نامه مدیریت پسماند در سال 83 به تصویب هیئت وزیران رسید و در دستور کار سازمانهای متولی قرارگرفت، اما با این وجود هنوز بسیاری از سایتهای زباله کشور از لحاظ ضوابط زیست محیطی و مقررات بهداشتی در وضعیت بسیار اسفناکی قرار دارد به طوری که سلامت بسیاری از مردم در معرض خطر است.
این موضوع به دلیل نبود عزم جدی و فقدان مدیریت واحد بین سازمانهای متولی و از طرفی بیتوجهی به اجرای آیین نامه مدیریت پسماند، موجب شده تا مشکلات زیادی برای شهروندان ساکن در اطراف این زباله دانیها به وجود آورد.
با توجه به اینکه مسئولان بهداشتی و محیط زیست شهرستان به این مشکلات و تهدیدها اشراف کامل دارند، این پرسش مطرح است که چه عاملی موجب میشود وضعیت بد سایتهای زباله بهبود نیابد و راهکار این معضل چیست؟
زباله دانی شهرضا و چرای 15 هزار راس گوسفند
و اما بررسی این داستان در شهرضا جای که روزانه 15 هزار راس گوسفند در مرتعی از زباله چرا میکنند تا گوشت قرمز مورد نیاز شهرستان و بخشی از استان از این چراگاه که محل دفن زبالههای شهری و بیمارستانی تامین شود.
بر اساس آمار به دست آمده اگر از هر گوسفند زنده 20 کیلو گوشت قرمز قابل استحصال باشد در هر دوره پروار بندی 300 هزار کیلو گوشت قرمز از این چراگاه تولید میشود و اگر در طول مدت زمان یک سال بتوان سه دوره پروار بندی داشت به طور متوسط در سال 900 هزار کیلو گوشت از این چراگاه تولید و روانه بازار مصرف میشود.
دفن غیراصولی زباله مشکل جدی و اساسی در شهرضا است که زنگ خطری برای محیط زیست و سلامت شهروندان را به صدا در آورده است.
دفع غیراصولی و غیربهداشتی زباله و بروز مسائل زیست محیطی از جمله مشکلاتی است که مردم شهرضا با آن دست به گریباناند.
چند کیلومتر مانده به محل، بوی نامطبوع زبالهها به استقبالمان میآید. در چند کیلومتری شهرضا به تابلویی میرسیم که محل دفع زبالههای شهر را نشان میدهد.
اگر چه از همان ابتدای خروج از منطقه شهر و قرار گرفتن در جاده زبالههایی در حاشیه اینجاده به صورت پراکنده به چشم میخورد و به راحتی مسیر حرکت به سمت زبالهگاه را مشخص میکند اما از چند کیلومتر مانده به محل، بوی نامطبوع زبالهها به استقبالمان میآید.
با نزدیکتر شدن به محل به اصطلاح دفع زباله شهر، سیمای زشت منطقه که ناشی از انباشت زبالهها در آن است، جلب توجه میکند.
انبوهی از زبالههای شهری و بیمارستانی
رها شدن زبالههای بیمارستانی از قبیل آمپول و انواع بالههای بیمارستانی که خود موجب تجمع افرادی سود جو و معتاد در این مکان میشود بسیار خطرناک است.
کارشناسان، منشاء بسیاری از بیماریهای لاعلاج در این مناطق را آلودگی آبهای زیرزمینی و چرای دام در مراتع آلوده به شیرابه زباله میدانند.
مسئولان از ساماندهی زبالههای شهرستان صحبت میکنند اما به دلیل عدم صداقت دست اندرکاران و تصمیم گیریهای غلط، نبود باور و آگاهی شاهد هستیم که همچنان این مشکل حل نشده است و اراضی با ارزش از دستبرد و بیحرمتی انسانهای بیاندیشه و بیتعهد، در امان نیستند.
در ظاهر این قصه، به نظر میرسید مشکل تنها دفع زباله به صورت بسیار ابتدایی و غیر بهداشتی در شهرضا است اما باید گفت که این مساله بسیار دردناکتر از این بوده به طوری که این عرصه محلی برای چرای دام و تهدیدی مضاعف برای سلامت شهروندان تبدیل شده است.
محصور نبودن، محل را به چراگاه تبدیل کرده
سایتهای انباشت و دپوی زباله شهرضا به دلیل محصور نبودن و رعایت نشدن موارد ایمنی و بهداشتی به چراگاه احشام و حیوانات تبدیل شده است.
زبالهها در این سایت بدون رعایت موارد ایمنی دپو و انباشته میشوند و به پیامدهای زیست محیطی ناشی از انباشت غیربهداشتی زباله در این منطقه توجه چندانی نمیشود.
محصور نبودن محل سایت و پراکنده شدن زبالهها در زمینهای اطراف و ایجاد آلودگی شدید سیمای منظر، دفع زبالههای پزشکی به همراه سایر زبالهها، جمع آوری زبالههای قابل فروش توسط دوره گردها و دستفروشها و چرای احشام از جمله پیامدهای سایت زباله شهرضا است.
واحد خدمات موتوری شهرداری شهرضا، مظلومترین واحد شهرداری است
مسئول خدمات موتوری شهرداری شهرضا در گفتوگو با ایمنا در این مورد اظهارداشت: از حدود 150 تن زباله شهرضا 15 تن زباله بازیافت میشود.
مصطفی مهدی نیا افزود: واحد خدمات موتوری شهرداری شهرضا مظلومترین واحد شهرداری است که حتی نیروهای واحد پسماند را از آن گرفتهاند.
مهدی نیا اظهار داشت: در طول شبانه روز حدود 200 نفر دوره گرد در سایت زباله به جمع آوری بازیافت و چرای 15 هزار گوسفند در منطقه میپردازند.
وی وظایف واحد خدمات موتوری را بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: با صحبتهای صورت گرفته از طریق مدیرکل خدمات شهری میتوان کارخانه بازیافت در این منطقه احداث کرد.
قرار بود محل دفن زبالهها جابه جا شود
اما رحمت الله صاحبان عضو شورای شهر نیز در این رابطه گفت: در مصوبات قبلی با همکاری شهرداری، شبکه بهداشت، محیط زیست و منابع طبیعی مقرر شده بوده که محل دفن زبالهها جابه جا شود اما نتیجهای در بر نداشته است.
صاحبان گفت: شورای شهر در طول 4 سال گذشته هیچ گونه مصاحبه رسمی با خبرنگاران نداشته و علت این امر ناراحت شدن بعضی از مسئولان از بیان واقعیتها بوده است.
وی خواستار بیان مشکلات و معضلات موجود و رفع چاره به منظور حل آن شد.
صاحبان برنامه ریزی در دو دوره زمانی کوتاه مدت و بلند مدت به منظور رفع مشکل دفع زباله را خواستار شد تا در رفع مشکل حاضر، کارشناسی دقیق صورت بگیرد.
ماشین حمل زبالههای بیمارستانی و بازارچه تره بار یکی است
رییس مرکز بهداشت شهرضا نیز گفت: دفن و سوزاندن زباله از جمله زبالههای بیمارستانی و عفونی به طور کامل صورت نمیگیرد.
حجت الله تنهایی مشکل جدی را یکی بودن ماشین دفع زبالههای بیمارستانی و بازارچه تره بار شهرضا عنوان کرد و افزود: با چرای دام در منطقه و عفونی شدن زبالههای بازارچه تره بار مشکلات دو چندان است.
تنهایی اظهار کرد: با توجه به فیلمها و مشاهدات حضور افراد دوره گرد و چوپانان در منطقه محل تخلیه زباله قابل اثبات است.
وی خاطر نشان کرد: ماشینهای جارو شهرداری که کار تمیز کردن شهر را عهده دارند خود، زبالهها را قبل از محل سایت زبالههای شهر تخلیه میکنند.
تنهایی، نزدیکی محل دفن زبالهها را به شهر یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود: با ادامه یافتن مشکلات جدی در دفن زباله ما هم یکی از مناطق سالک خیز در منطقه میشویم.
سایت دپوی زباله در مجاورت منازل مسکونی
یک شهروند شهرضایی با انتقاد از کم توجهی مسئولان و متولیان بهداشتی منطقه نسبت به تامین سلامت مردم منطقه افزود: آلودگیهای زیستی سایت دپوی این منطقه، سلامت شهروندان را به خطر انداخته است و باید نسبت به حل این معضل تلاش و تدبیر ویژهای صورت گیرد.
ربیعی افزود: سایت دپوی موقت زباله به علت مکان یابی ناصحیح در مجاورت منازل مسکونی شهر واقع شده است و مشکلات زیادی برای اهالی ایجاد کرده است.
وی افزود: این سایت به دلیل نداشتن حصار به چراگاه احشام و دام تبدیل شده است، در حالی که این امر موجب بروز مشکلات عدیدهای برای سلامت مردم میشود.
آلودگی آبهای زیرزمینی به شیرابهها
یک دوستدار محیط زیست نیز گفت: انباشت غیربهداشتی زباله در سایت شهرضا نوعی نبود طرح مدیریتی مناسب را نمایان میسازد و نشان از کم توجهی مسئولان امر نسبت به این پدیده است.
حسینی افزود: نفوذ پسابها و شیرابهها به داخل آبهای زیر زمینی موجب از بین رفتن ذخایر آبی میشود.
هر چند موضوع رهاسازی زبالهها بطور کاملا غیر بهداشتی در عرصههای طبیعی موضوع جدیدی نیست اما هیچگاه کهنه هم نخواهد شد بویژه که هر روز شاهد فاجعه جدیدتری در این زمینه هستیم.
اخبار مرتبط:
*******************************************
راهکار تعاونی تحقیقاتی مهندسی مدیتک:
این تعاونی، بعنوان یک شرکت پیشرو در ارائه خدمات و محصولات نوین کشاورزی و دامپروری، توصیه استفاده از سامانۀ تولید علوفه به روش هیدروپونیک و ارگانیک را برای تعلیف کلیه دامها پیشنهاد میکند.
این علوفه در شرایطی کاملا بهداشتی و ارگانیک با هزینهای بسیار کمتر از تعلیف در مراتع یا روشهای سنتی مرسوم تولید شده و مضاف بر این، با داشتن کیفیت بسیار بالا با کمترین استفاده از نهادههای کشاورزی و انرژی، باعث افزایش تولید محصولات دام با سالمترین مواد تغذیهای در کوتاهترین زمان ممکن خواهد شد.
توضیحات این محصول را در صفحۀ ویژه آن مطالعه نمایید => علوفه هیدروپونیک
این تعاونی آمادۀ همکاری صمیمانه با کلیه ارگانهای زیربط جهت رفع معضل علوفه این شهرستان بصورت دائمی به همراه اشتغال زایی دائم میباشد.
با ما تماس بگیرید!