پرسش و پاسخ متداول جوانه خوراکی ارگانیک - Organic Edible Sprouts FAQs
پرسش 1:
تیپ کلی دستگاه به چه شکلی است؟
پاسخ:
تیپ کلی دستگاه بشکل یک سامانه طبقه بندی شده بوده اما بنا به درخواست خریدار، قابل سفارش سازی بر اساس مکان مورد نظر وی خواهد بود.
پرسش 2:
با توجه به اینکه محصول تولیدی مستقیم به خوراک انسان میرسد، بدنه داخلی از چه جنسی است؟
پاسخ:
بدنه داخلی از جنس استیل ضد زنگ بوده که مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی خواهد داشت.
پرسش 3:
چه نوع بذرهایی قابلیت تولید جوانه در این سیستم را دارند؟
پاسخ:
تقریبا کلیه بذرها قابلیت تبدیل شدن به جوانه را دارند.
پرسش 4:
زمان بذر ریزی تا برداشت جوانه چه مدت است؟
پاسخ:
معمولا این زمان بین 5-3 روز برای بذور مختلف متفاوت است.
پرسش 5:
میزان برداشت جوانه به ازاء هر کیلوگرم بذر چه میزان است؟
پاسخ:
این میزان برای بذور مختلف متفاوت است. برای مثال جهت تولید جوانه گندم به ازاء هر کیلوگرم بذر، چیزی در حدود 3 کیلوگرم جوانه تولید میشود.
پرسش 6:
آیا محدودیتی در خوراک جوانههای تولیدی برای انسان وجود دارد؟
پاسخ:
بله. برخی از بذور در زمان جوانه زنی، باعث تولید برخی مواد میشوند که برای انسان حساسیت زا هستند لذا توصیه نشده یا میبایست با احتیاط مصرف نمود. برخی از این جوانهها عبارتند از: گوجه فرنگی، بادمجان و ریواس.
پرسش 7:
بطور کلی جوانهها چه فوایدی برای انسان دارند؟
پاسخ:
جوانههای گیاهی در اصطلاح به "خوراکهای فوق العاده - Super Foods و سرچشمه جوانی" معروف هستند. شاید بتوان گفت آنچه بعنوان رمز رشد زندگی در جنین و سلولهای بنیادی وجود دارد، در جوانههای گیاهی نیز موجود است!
کلیۀ بذرها در حقیقت گیاهانی فوق مینیاتوری هستند که در فضایی بسیار کوچک، با انرژی بالا و بصورت بالقوه برای رشد قرار دارند. با فراهم شدن شرایط مناسب رشد مانند حرارت و رطوبت برای دانههای خوراکی مانند گندم، جو، ماش و...، فرآیند جوانه زدن در آنها آغاز میشود و در حین جوانه زدن، تغییرات اساسی در ترکیبات این دانهها به وقوع میپیوندد که این تغییرات سبب کاهش ترکیبات پیچیدۀ گیاهی مانند نشاسته و کربوهیدارتها شده و در عوض، ترکیبات سادهتر قندی پروتئین و عوامل سبزینۀ گیاهی که شامل عوامل کمیاب از قبیل سلنیوم و ید برای بدن انسان هستند در آنها تولید و افزایش مییابد.
هنگامیکه دانۀ خشک در آب به مدت چند ساعت خیسانده میشود، قابلیت هضم بهتری پیدا میکند؛ بدین ترتیب جوانۀ دانهها نیز در عین داشتن تمامی ویتامینها، از قابلیت هضم بسیار بهتری برخوردار میشوند. این قابلیت هضم بالا و راحت در کنار مجموع ویتامین، پروتئین، مواد معدنی و گاه مواد کمیاب، توانسته است خوراکی بسیار غنی و سالم برای انسان تولید کند.
پرسش 8:
میزان افزایش مواد در جوانهها به چه میزان است که آنها را در ردۀ Super Food ها قرار داده است؟
پاسخ:
طبق تحقیقات صورت گرفته، میزان ویتامین B12 موجود در جوانۀ گندم نسبت به دانۀ آن 4 برابر؛ ویتامینهای گروه B در جوانههای این گیاه به 3 تا 12 برابر و ویتامین E به میزان 3 برابر افزایش مییابد.
میزان افزایش ویتامینهای A, C در جوانۀ سویا باورکردنی نیست، بطوریکه میزان ویتامین A به حدود 300 درصد و میزان ویتامین C به میزان 600-500 درصد افزایش مییابد!
پرسش 9:
آیا محدودیت سنی خاصی برای مصرف جوانهها وجود دارد؟
پاسخ:
خیر. به دلیل سبک هضم بودن، قابلیت استفاده در تمامی سنین را داشته و عملا میتواند براحتی مواد مورد نیاز بدن انسان را تامین کند.
پرسش 10:
متداول ترین جوانههای خوراکی شامل چه مواردی میشوند؟
پاسخ:
جوانه گندم، جو، ماش، عدس، سویا، شاهی، لوبیا، آفتابگردان، شبدر و یونجه از متداولترین جوانهها برای مصرف انسان است.
پرسش 11:
آیا از این جوانهها برای خوراک حیوانات نیز میتوان استفاده نمود؟
پاسخ:
بله. کلیه جوانهها قابلیت خوراک برای دام را نیز داشته و توانایی تامین مواد مورد نیاز آنها را نیز دارند.
پرسش 12:
روشهای مصرف جوانهها به چه شکلی است؟
پاسخ:
برای مصرف جوانهها میتوان از هر روشی استفاده نمود و آنها را با خوراکهای مختلفی ترکیب کرده و مصرف نمود. همچنین میتوان با استفاده از خود جوانهها، خوراکهای زیبا و خوش خوراکی تهیه نمود.
پرسش 13:
نیازمند اطلاعات بیشتر و اقتصادی در زمینه تولید جوانه به روش صنعتی و با تناژ بالا دارم. این اطلاعات را چگونه میتوانم دریافت کنم؟
پاسخ:
شما میتوانید با مراجعه به قسمت تماس با بخش کشاورزی، تقاضای کاتالوگ سامانه تولید جوانه ارگانیک را نمایید تا به همراه لیست قیمت برای شما ارسال شود.